4 supergoede services voor liefhebbers van luisterboeken

services luisterboeken

Hou je van boeken, dan kan je niet zonder luisterboeken. Want je leest meer als je geregeld een luisterboek aan hebt staan. Maar waar kun je nou terecht voor luisterboeken? We zetten 5 supergoede services op een rij. Hier luister je naar honderden Nederlands- en Engelstalige boeken.

1: Storytel

Storytel komt uit het land van Astrid Lindgren, Stieg Larsson en Jonas Jonasson, Zweden. Het land wat ons al jaren schrijvers brengt, geeft ons nu ook luisterboeken. En dat in een handige app voor je smartphone.

Dit betekent dat je overal en altijd kunt luisteren. Want niet alleen kun je de luisterboeken streamen, je kunt er ook 5 lokaal in de app opslaan. Dus heb je even geen internet, dan kun je toch luisteren. Een onbeperkt abonnement op Storytel kost €9,99 per maand. Neem een proefabonnement via Storytel.nl

2: iTunes

iTunes is de shop voor boeken, muziek en films van Apple. Maar wist je dat ze ook luisterboeken verkopen?

In iTunes kan je – via je Apple-ID, heel makkelijk luisterboeken kopen en downloaden naar je smartphone. En ze keer op keer beluisteren. Download iTunes gratis en zoek een geweldig luisterboek voor op vakantie – of thuis op de bank. iTunes is “pay as you go”. Oftewel: je betaalt per luisterboek.

3: Audible

Audible is een kruising tussen Storytel en iTunes. De service lijkt op Storytel, omdat ze gespecialiseerd zijn in luisterboeken.

Maar terwijl Storytel de luisterboeken streamt, werkt Audible via digitale download. Bij Storytel leen je het luisterboek eigenlijk even – je wordt geen eigenaar. En bij Audible word je – net als bij iTunes – wel eigenaar, je koopt het luisterboek.

Handig aan Audible – naast het enorme aanbod  – is dat ze een app hebben, die je gratis kunt downloaden. (Je hebt wel een Amazon-account nodig.) Na een proefperiode van 30 dagen, kost een abonnement €9,25. Hiervoor krijg je 1 credit. Met 1 credit koop je vervolgens 1 luisterboek. Audible.com

4: Luisterrijk

Luisterrijk is een van de eerste downloadshops voor luisterboeken van Nederland. Net als bij iTunes en Audible, koop je een luisterboek. En na aankoop luister je via de app van Luisterrijk. Gewoon op je smartphone. Ontdek welke boeken je kunt beluisteren via Luisterrijk.nl.

Jouw boek als luisterboek?

Wil je een vrijblijvend adviesgesprek? Verzend je gegevens naar ons team. En binnen één werkdag hoor je van ons.