Luisterboek opnemen en uitgeven

In 7 stappen van boek naar luisterboek

Voorlezer

Bij non-fictie (zoals management- psychologie- en zelfhulpboeken) leest de auteur het boek voor. Bij fictie (en narratieve non-fictie) leest een Bookora Voorlezer het boek voor. Lees meer

Opnemen

Bookora is de enige luisterboekuitgever van Nederland met drie eigen studio’s. We doen alles in-house. Ook het opnemen van het luisterboek. Zo garanderen we betrokkenheid en kwaliteit.

Montage

Na de opname verwijdert de producer leesfouten. En zorgt dat alle smakjes, klikjes en storende geluiden weg zijn. Ook wordt de audio van het luisterboek per hoofdstuk ingedeeld.

Controle

Als de montage klaar is, dan luistert de controleur het hele luisterboek na. Gefocust op lees- en montagefouten. Alles wordt genoteerd en doorgegeven aan de producer.

Herstellen

De lees- of montagefouten die de controleur ontdekt, worden opnieuw opgenomen door de voorlezer. Vervolgens herstelt de producer alles netjes.

Eindmix

Nu alles in orde is, maakt de producer de eindmix. Zo klinkt het luisterboek perfect op een autospeaker, laptop en hoofdtelefoon. Luisteraars zitten namelijk overal en op ieder device.

Distributie

Na de eindmix is het luisterboek is klaar. Op naar nieuwe lezerspubliek. We distribueren het luisterboek naar alle populaire shops en platforms via het Bookora Netwerk.