Van boek naar luisterboek

Ons beproefde 7 stappenplan voor de productie en publicatie van je luisterboek

Gun de luisteraar van je boek een geweldige ervaring. Sleur haar mee in je verhaal. Help hem met je inzichten. Laat haar lachen. Wij hebben honderden luisterboeken geproduceerd voor uitgevers als Ambo|Anthos, Luitingh-Sijthoff en Atlas Contact. En we zetten onze ervaring, kennis en netwerk nu in voor jouw luisterboek.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Kiezen voorlezer

Bij Bookora werken we samen met geweldige voorlezers. A-stemmen die hun sporen hebben verdiend als voorlezer van luisterboeken. Bij fictie en narratieve non-fictie nemen we standaard op met een professionele voorlezer. Bij non-fictie kun je er ook voor kiezen om zelf op te treden als voorlezer.

Opnemen in de studio

Je wilt dat je luisterboek helder en sprankelend klinkt. De kwaliteit van de opname bepaalt voor een groot deel het succes van een luisterboek. Daarom nemen we op in high-end geluidsstudio’s.

Edit van de opname

Na de opname verwijdert onze editor leesfouten, klikjes, smakjes, en ja, ook boertjes. Ook deelt de editor de audio van het luisterboek in per hoofdstuk.

Controleren op fouten

Als de edit klaar is, gaat het luisterboek naar de naluistercontroleur. Het complete luisterboek wordt 2x nageluisterd op fouten. De controleur noteert alle fouten. Waarna de fouten door de voorlezer en editor worden hersteld.

Geluid afmixen

Na de controle en het herstellen van fouten, maakt de editor de eindmix. Omdat je lezer op ieder device kan luisteren (smartphone, autoradio, smartspeaker, tablet) optimaliseert de editor in de eindmix het geluid van je luisterboek.

Boekgegevens

Na de eindmix is je luisterboek klaar. Ons team verzamelt nu alles wat nodig is voor distributie en publicatie. Denk aan flaptekst, zoekwoorden en cover.

Distributie & publicatie

Het complete digitale luisterboek is nu klaar voor distributie en publicatie. Op naar nieuwe luisteraars! Via het Bookora Netwerk is je luisterboek verkrijgbaar is bij alle populaire audioplatforms. Zoals Storytel, Nextory en Bol.com.

Overal en altijd te beluisteren via het Bookora Netwerk