Je nieuwe lezers luisteren

In 7 stappen van boek naar luisterboek

Gun de luisteraar van je boek een geweldige ervaring. Ons team heeft honderden luisterboeken geproduceerd voor uitgevers als Ambo|Anthos, Luitingh-Sijthoff en Atlas Contact. En zetten onze ervaring, kennis en netwerk nu graag in voor jouw luisterboek.

Kiezen voorlezer

Bij Bookora werken we alleen samen met A-stemmen. Stemacteurs die hun sporen ruimschoots hebben verdiend als voorlezer van luisterboeken.

  • Bij fictie en narratieve non-fictie nemen we standaard op met een professionele voorlezer.
  • Bij non-fictie kun je er ook voor kiezen om zelf voor te lezen. We doen eerst een stemtest en geven je op basis daarvan advies: wel of niet zelf voorlezen).

Opnemen in de studio

Je wilt dat je luisterboek helder en sprankelend klinkt. De kwaliteit van de opname bepaalt voor een groot deel het succes van een luisterboek. Daarom nemen we op in high-end geluidsstudio’s.

Edit van de opname

Na de opname verwijdert onze editor leesfouten, klikjes, smakjes, en ja, ook boertjes. Ook deelt de editor de audio van het luisterboek in per hoofdstuk.

Controleren op fouten

Als de edit klaar is, gaat het luisterboek naar de naluistercontroleur. Het complete luisterboek wordt 2x nageluisterd op fouten. De controleur noteert alle fouten. Waarna de fouten door de voorlezer en editor worden hersteld.

Geluid afmixen

Na de controle en het herstellen van fouten, maakt de editor de eindmix. Omdat je lezer op ieder device kan luisteren (smartphone, autoradio, smartspeaker, tablet) optimaliseert de editor in de eindmix het geluid van je luisterboek.

Boekgegevens

Na de eindmix is je luisterboek klaar. Ons team verzamelt nu alles wat nodig is voor distributie en publicatie. Denk aan flaptekst, zoekwoorden en cover.

Distributie & publicatie

Het complete digitale luisterboek is nu klaar voor distributie en publicatie. Op naar nieuwe luisteraars! Via het Bookora Netwerk is je luisterboek verkrijgbaar is bij alle populaire audioplatforms. Zoals Storytel, Nextory en Bol.com.

Overal en altijd te beluisteren via het Bookora Netwerk