In 7 stappen van boek naar luisterboek


1: Kiezen voorlezer

  • Bij fictie en narratieve non-fictie neem je op met een professionele voorlezer.
  • Bij non-fictie kun je er ook voor kiezen om zelf voor te lezen.


2: Opnemen in de studio

Je wilt dat je luisterboek helder en sprankelend klinkt. De kwaliteit van de opname bepaalt voor een groot deel het succes van een luisterboek. Kies daarom voor een gespecialiseerde luisterboek opnamestudio.


3: Edit van de opname

Na de opname verwijdert de editor leesfouten, klikjes, smakjes, en ja, ook boertjes. Ook deelt de editor de audio van het luisterboek in per hoofdstuk.


4: Controleren op fouten

Als de edit klaar is, gaat het luisterboek naar de naluistercontroleur. Het complete luisterboek wordt nageluisterd op fouten. De controleur noteert alle fouten. Waarna de fouten door de voorlezer en editor worden hersteld.


5: Geluid afmixen

Na de controle en het herstellen van fouten, maakt de editor de eindmix. Omdat je lezer op ieder device kan luisteren (smartphone, autoradio, smartspeaker, tablet) optimaliseert de editor in de eindmix het geluid van je luisterboek.


6: Boekgegevens

Na de eindmix is je luisterboek klaar. Ons team verzamelt nu alles wat nodig is voor distributie en publicatie van je luisterboek. Denk aan flaptekst, zoekwoorden en cover.


7: Distributie & publicatie

Het complete  luisterboek is nu klaar voor distributie en publicatie. Via het Bookora Netwerk is je luisterboek verkrijgbaar is bij meer dan 60 populaire audioplatforms. Zoals Storytel, Nextory en Bol.com.