Onze werkwijze

Over Bookora

Bookora is met 690 titels één van de grootste publishers van luisterboeken van Nederland. We werken samen met auteurs en uitgevers.

Omdat het belangrijk is dat je luisterboek zoveel mogelijk publiek bereikt, distribueren we naar  60+ verkoopkanalen, zoals Storytel, Podimo, Apple, Bol.com, Kobo, Managementboek.nl, Spotify en veel meer. Bekijk alle verkoopkanalen

publicatie-luisterboek

Stap 1: Laat je luisterboek professioneel produceren

Als je wilt dat Bookora je luisterboek publiceert, dan heb je een professioneel luisterboek nodig. Heb je dit niet, dan kunnen wij je helaas niet helpen.

De luisterervaring bij onprofessionele luisterboeken is lager. Dit vermindert de kans op succes: je bereikt (veel) minder mensen en verdient ook minder aan je luisterboek. Zonde, voor jou en ons.

Met professioneel geproduceerd bedoelen we dat:

  • De voorlezende stemacteur meerdere luisterboeken met succes heeft ingesproken (positieve reviews op bijvoorbeeld Storytel). Of bij non-fictie, dat de auteur het boek zelf heeft voorlezen en is gecoacht door de studio.
  • De luisterboekstudio professioneel geluid produceert. Dit betekent dat de akoestiek helemaal 'droog' is. En de microfoon een nieuwwaarde heeft van tenminste €300,- ex btw;
  • Het luisterboek professioneel wordt ge-edit. Alle klikjes, smakjes, haperingen en andere storende geluiden zijn  verwijderd. Ook wordt er gewerkt met schone 'roomtone';
  • Het luisterboek door een ervaren naluistercontroleur volledig op fouten is nageluisterd. Minuut voor minuut, met de tekst ernaast. Daarnaast zijn alle fouten door de editor hersteld;
  • De audiobestanden op professionele wijze worden aangeleverd. Dit betekent met de juiste RMS-levels, de juiste processing en marktconforme mp3-formattering.
uitgeverij luisterboeken

Hier kun je je luisterboek laten produceren

Ons advies: laat je luisterboek produceren door een luisterboekstudio. Andere geluidsstudio's kunnen vaak wel een voorlezer opnemen, maar missen de vaardigheden (edit, naluistercontrole, formattering audiobestanden) om er een professioneel luisterboek van te maken. Luisterboeken produceren is zeer specialistisch werk.

Onze partner is Audiobook Factory, vanwege hun scherpe prijs en hoge kwaliteit. Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Na het aanvragen van de offerte hoor je hoe lang het productieproces duurt. Meestal tussen 4 en 8 weken. Ook kun je een offerte opvragen bij Thinium en WPP. Maar onze voorkeur gaat uit naar Audiobook Factory.

publisher audioboeken

Stap 2: Bookora distribueert en publiceert je luisterboek

Na productie nemen wij het stokje over en starten met de distributie en publicatie. Het duurt ongeveer 3 werkdagen voordat je luisterboek bij alle verkoopkanalen live staat. De Online Bibliotheek duurt langer, meestal 3 weken.

Prijzen en royaltyvergoeding

Omdat het voor je budget belangrijk en handig is, houden we de investering in de distributie en publicatie van je luisterboek simpel. Daarom werken we met een éénmalige setup fee.

Na deze éénmalige fee zijn er géén kosten meer. Dus geen maandelijkse distributiekosten of andere (verborgen) fee's of kosten. Plus: kies zelf de hoogte van je investering en je royaltyvergoeding. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Onze prijzen en royaltyvergoeding

Plan een gratis adviesgesprek met ons team.