Hoeveel verdien ik per verkoop?

Als auteur verdien je bij Bookora een royalty van 50% op de netto opbrengst.

 

De netto opbrengst is het bedrag, vrij van btw, wat Bookora van een retailer als Storytel ontvangt.

 

De netto opbrengst verschilt sterk per retailer.

 

Dit heeft te maken met het business model van de retailer.

 

Zo is Storytel een streamingsdienst (net als Netflix). Is Bol.com een downloadshop. En werkt de Online Bibliotheek via een vaste uitleenvergoeding.

 

Een luisterboek van 8 uur levert ongeveer het volgende op. Aan onderstaande netto opbrengst kunnen geen rechten worden ontleend. Bookora is (mede) afhankelijk van het business model van retailers. Zo kan de vergoeding per beluisterd uur bij een streamingdienst veranderen. Of kan bijvoorbeeld de uitleenvergoeding wijzigen. Als je hier vragen over hebt, neem gerust contact met ons op.

 

  • Bij streamingdiensten zoals Storytel, Nextory en Kobo Plus is de netto opbrengst zo’n €2,30. Jouw 50% royalty is dan €1,15.
  • Bij de Online Bibliotheek is de netto opbrengst €1,- per uitlening voor nieuwe titels, oudere titels leveren minder op. Jouw 50% royalty is dan €0,50.
  • Bij digitale downloadshops, zoals Bol.com is de netto opbrengst bij een verkoopprijs van €9,99 zo’n €4,80. Jouw 50% royalty is dan €2,40.

 

Bij digitaal uitgeven (luisterboeken en e-books) is de prijs dus sterk afhankelijk van het business model van de retailer. Daardoor is het minder makkelijk om te voorspellen wat je verdient aan een luisterboek, dan bij een papieren boek (óók omdat voor het papieren boek de wet op vaste boekenprijs geldt, en deze niet geldt voor digitale luisterboeken en e-books).