Wie leest het luisterboek voor?

Fictie

Voorlezen van fictie is een vak apart.

Er moet geacteerd worden, maar niet te veel. Soms moet er sneller worden gelezen, soms langzamer. Er moet spanning worden opgebouwd.

Daarom wordt fictie altijd voorgelezen door een Bookora Voorlezer. Professionele (stem)acteurs met jarenlange ervaring. Zo komen personages echt tot leven.

Non-fictie

Bij non-fictie leest de auteur zelf het boek voor.

Wat is hiervoor de reden?

  1. Het voorlezen van non-fictie is makkelijker dan fictie. Het is minder verhalend dan fictie, en er hoeft bijna niet geacteerd te worden.
  2. Daarnaast wordt de boodschap van het boek (zoals business- of zelfhulpboeken) versterkt als de auteur zelf voorleest. Hij of zij is immers de expert.
  3. Ten slotte vergroot het de stembekendheid van de auteur als hij/zij zelf voorleest. Vooral voor auteurs die publiek spreken, coachen of trainingen geven is dit belangrijk. Na uren naar het luisterboek te hebben geluisterd, voelt de stem van de auteur vertrouwd, bijna als een vriend(in), wat heel krachtig is.

Leest de auteur liever niet zelf het boek voor? Of denken we dat het beter is dat de auteur niet voorleest (denk aan sterk dialect), dan kiezen we in overleg de beste Bookora Voorlezer voor het boek.

Heb je een vraag over de voorlezer? Neem contact op met ons team