Contact Uitgeven Luisterboek

Contact met ons team

Krijg vrijblijvend meer informatie over de distributie en publicatie van je luisterboek.

Contact Uitgeven Luisterboek

Contact met ons team

Krijg vrijblijvend meer informatie over de distributie en publicatie van je luisterboek.

Contactformulier

Veelgestelde vragen

Hoeveel royalty verdien ik?

Bij Bookora kies je zelf de investering en het royaltypercentage. Onze huidige prijzen en royaltypercentages vind je hier.

Je verdient royalty over de netto-opbrengst. De netto-opbrengst is het bedrag excl. btw dat wij van een verkoopkanaal ontvangen.

Van de netto-opbrengst gaan, voordat we uitbetalen, geen maandelijkse distributiekosten of andere (verborgen) fee's of kosten af.

Hoe vaak wordt royalty uitbetaald?

Je ontvangt 2x per jaar royalty, in maart en september. In maart over kwartaal 3 en 4 van het voorgaande kalenderjaar. In september over kwartaal 1 en 2 van hetzelfde kalenderjaar.

Je krijgt van ons een royaltystatement (PDF). Dit is een zogenaamde self billing factuur, je hoeft ons dus geen factuur te sturen. We storten je royalty automatisch op je IBAN.

Op de royaltystatement vind je de royaltyvergoeding per luisterboek en per verkoopkanaal.

Hoe lang duurt de uitgeefovereenkomst?

We werken met een uitgeefovereenkomst van 5 jaar. Deze loopt automatisch door met iedere keer 1 jaar als je niet opzegt. Opzeggen kan tot 1 maand voor het einde van de looptijd, zonder opgaaf van reden

Wat is mijn investering?

Omdat het voor je budget belangrijk en handig is, houden we de investering in de distributie en publicatie van je luisterboek simpel. Daarom werken we met een éénmalige setup fee.

Na deze éénmalige fee zijn er géén kosten meer. Dus geen maandelijkse distributiekosten of andere (verborgen) fee's of kosten. Plus: kies zelf de hoogte van je investering en je royaltypercentage. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Onze huidige prijzen en royaltypercentages vind je hier: Prijzen en royalty

Mag ik zelf mijn luisterboek verkopen als jullie mijn uitgever zijn?

Als je met ons samenwerkt, dan spreken we af dat wij de exclusieve distributeur en publisher zijn van je luisterboek. Dit betekent dat je niet zelf je luisterboek kunt aanbieden bij verkoopkanalen.

Wel kan je (blijven) verkopen via je eigen website(s). Bijvoorbeeld in de vorm van een pakketdeal: papier, e-book en luisterboek.

Van de verkopen die je realiseert via je eigen website(s) kun je 100% van de omzet behouden, je hoeft daarvan dus niets aan ons af te dragen.

Produceren jullie luisterboeken?

Nee, wij verzorgen de distributie en publicatie van luisterboeken.

Wil je met ons samenwerken, laat dan je luisterboek produceren door een luisterboekstudio. Andere geluidsstudio's kunnen vaak wel een voorlezer opnemen, maar missen de vaardigheden (edit, naluistercontrole, formattering audiobestanden) om er een professioneel luisterboek van te maken. Luisterboeken produceren is zeer specialistisch werk.

Onze partner is Audiobook Factory, vanwege hun specialisme, scherpe prijs en hoge kwaliteit. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Na het aanvragen van de offerte hoor je hoe lang het productieproces duurt. Meestal tussen 4 en 8 weken.

Hoe lang duurt het voordat mijn luisterboek live staat?

Het duurt ongeveer 3 werkdagen voordat je luisterboek bij alle verkoopkanalen live staat. De Online Bibliotheek duurt langer, meestal 3 weken.

Bookora Media B.V.
Utrechtseweg 92
3702 AD Zeist
+31-(85)0608052
info@bookora.nl