Hoe kunnen we je helpen?

We helpen je graag bij de distributie en publicatie van je luisterboek

Veelgestelde vragen

Direct antwoord zonder te wachten op een reactie? Bekijk hieronder de veelgestelde vragen.

Bookora - FAQ

Waarom zou ik niet zelf de distributie en publishing doen?

Ideale klant. Aartjan. Onze klanten doen waar zij goed in zijn. WIj doen waar wij goed in zijn. In principe zou je veel tijd kunnen spenderen aan het opzetten van je eigen distributie. Sommige auteurs vinden dit ook leuk. Onze ideale klant niet. Die heeft geen tijd en zin om het nitty gritty werk (contractonderhandelingen, technisch fulfillment, in-platform marketing) te doen waar wij ons in hebben gespecialiseerd.

Hoeveel royalty verdien ik?

Je verdient 50% royalty. We delen de netto-opbrengst 50/50. Netto-opbrengst is het bedrag, excl. btw, dat wij van een audioplatform ontvangen. Rekenvoorbeeld: als wij van Storytel €100 ontvangen, dan ontvang jij €50. Van jouw deel van de netto-opbrengst gaan niet eerst allerlei extra kosten of (verborgen) fee's af. Al onze doorlopende kosten komen uit ons deel van de netto-opbrengst.

Hoe vaak betalen jullie royalty uit?

Je ontvangt 2x per jaar royalty, in maart en september. In maart over kwartaal drie en vier van het voorgaande jaar. In september over kwartaal één en twee van hetzelfde jaar. Je krijgt van ons een self billing factuur, je hoeft ons dus geen factuur te sturen. Op de self billing factuur staat per luisterboek: je royaltyvergoeding, bij welk platform en hoe vaak bij dat platform je luisterboek is beluisterd. We storten je royalty automatisch op je IBAN.

Hoeveel verdien ik per verkoop?

We distribueren en publiceren bij 60+ audioplatforms. Deze platforms werken met verschillende verdienmodellen: streaming, uitlening, download en meer. Hierdoor is het niet mogelijk om een vast bedrag per listen (per verkoop) te noemen. Hier hebben we de verdienmodellen op een rij gezet.

Wat is mijn investering?

De éénmalige investering voor de distributie en publicatie naar 60+ audioplatforms is €495 excl. btw per luisterboek (€599 incl. btw). Rekenvoorbeeld: blijf je 5 jaar bij ons, dan zijn je distributiekosten €8,25 excl. btw p/mnd. Bij 10 jaar zijn je distributiekosten €4,13 excl. btw p/mnd. Na deze éénmalige investering volgen geen extra kosten of (verborgen) fee's. Nooit meer. Heb je meer luisterboeken? Dan werken we met een staffel, vraag hierom bij ons team.

Hoe lang duurt de uitgeefovereenkomst?

We werken met een uitgeefovereenkomst van 1 jaar. Deze loopt automatisch door met iedere keer 1 jaar als je niet opzegt. Opzeggen kan tot 1 maand voor het einde van de looptijd, zonder opgaaf van reden

Hoe weet ik of ik de audiorechten bezit?

Ben je 100% self-published auteur, dan is de kans aannemelijk dat jij de audiorechten bezit. Is je papieren boek (en e-book) uitgegeven door een uitgever, dan is de kans groot dat de audiorechten bij je uitgever liggen. Sowieso is het belangrijk om navraag te doen en je jurist om hulp te vragen hierbij.

Helaas doen sommige uitgevers niets met audio. Ze "geloven er niet in". Doet je uitgever niets met de audiorechten, of wil de uitgever dat niet, vraag dan om een overdracht van de audiorechten aan jou. Als je uitgever je werk (je boek) niet voldoende exploiteert (geen luisterboek publiceert waarmee jij meer lezers bereikt), dan kan jij in principe de overeenkomst ontbinden (‘non-usus‘-bepaling). Vraag hiernaar bij je eigen jurist.

Mag ik mijn luisterboek zelf nog verkopen?

We spreken af dat wij de exclusieve distributeur en publisher zijn. Dit betekent dat je niet zelf je luisterboek kunt aanbieden bij audioplatforms en retailkanalen. Dat gedoe nemen wij voor je uit handen :-) Wat je wel gewoon kunt doen, is je luisterboek(en) verkopen via je eigen website(s). Bijvoorbeeld in de vorm van een pakketdeal: papier, e-book en luisterboek. Van de verkopen die je realiseert via je eigen website(s) kun je 100% van de netto-opbrengst houden, je hoeft niets aan ons af te dragen.

Produceren jullie luisterboeken?

Bookora distribueert en publiceert luisterboeken. Heb je nog geen luisterboek? Neem contact op met onze studiopartner Audiobook Factory. We distribueren en publiceren alleen professioneel geproduceerde luisterboeken. Geluidskwaliteit is belangrijk voor het succes van je luisterboek - voor jou en ons.

Hoe lang duurt het voordat mijn luisterboek zichtbaar is bij audioflatforms?

Snel!

Bij welke studio opnemen:

AF altijd goed. files nog masteren indien niet goed.

Stuur ons een berichtje

Contactgegevens

Bookora Media B.V.
Utrechtseweg 92
3702 AD Zeist
+31-(85)0608052
info@bookora.nl