Veelgestelde vragen

Direct verder zonder dat je hoeft te wachten op een reactie? Bekijk hieronder onze FAQ:

Veelgestelde vragen

Hoeveel royalty verdien ik?

Bij Bookora kies je zelf de investering en het royaltypercentage. Onze huidige prijzen en royaltypercentages vind je hier.

Je verdient royalty over de netto-opbrengst. De netto-opbrengst is het bedrag excl. btw dat wij van een verkoopkanaal ontvangen.

Van de netto-opbrengst gaan, voordat we uitbetalen, geen maandelijkse distributiekosten of andere (verborgen) fee's of kosten af.

Hoe vaak wordt royalty uitbetaald?

Je ontvangt 2x per jaar royalty, in maart en september. In maart over kwartaal 3 en 4 van het voorgaande kalenderjaar. In september over kwartaal 1 en 2 van hetzelfde kalenderjaar.

Je krijgt van ons een royaltystatement (PDF). Hierop vind je de royaltyvergoeding per luisterboek en per verkoopkanaal.

Hoe lang duurt de uitgeefovereenkomst?

De looptijd van de uitgeefovereenkomst bepaal je zelf (minimaal 1 jaar). Deze loopt automatisch door als je niet opzegt. Verlengen is altijd gratis.

Wat is mijn investering?

Bij Bookora kies je zelf de investering en het royaltypercentage. Onze huidige prijzen en royaltypercentages vind je hier.

Mag ik zelf mijn luisterboek verkopen als jullie mijn uitgever zijn?

Als je met ons samenwerkt, dan spreken we af dat wij de exclusieve distributeur en publisher zijn van je luisterboek. Dit betekent dat je niet zelf je luisterboek kunt aanbieden bij verkoopkanalen.

Wel kan je (blijven) verkopen via je eigen website(s). Bijvoorbeeld in de vorm van een pakketdeal: papier, e-book en luisterboek.

Van de verkopen die je realiseert via je eigen website(s) kun je 100% van de omzet behouden, je hoeft daarvan dus niets aan ons af te dragen.

Produceren jullie luisterboeken?

Nee, wij verzorgen de distributie en publicatie van luisterboeken.

Wil je met ons samenwerken, laat dan je luisterboek produceren door een gespecialiseerde luisterboekstudio. Andere geluidsstudio's kunnen vaak wel een voorlezer opnemen, maar missen de vaardigheden om er een professioneel luisterboek van te maken. De belangrijkste luisterboekstudio's zijn Audiobook Factory, Thinium en WPP.

Hoe lang duurt het voordat mijn luisterboek live staat?

Het duurt ongeveer 3 werkdagen voordat je luisterboek bij alle verkoopkanalen live staat. De Online Bibliotheek duurt langer, meestal 3 weken.